Nirvanaprojektet

Nirvanaprojektet är den andra boken i Stefan Tegenfalks trilogi om poliserna Walter Gröön och Jonna De Brugge.Till skillnad från första boken, Vredens tid, är det här mer tydligt en spänningsroman än en deckare. Jag tyckte den var riktigt bra!

Nirvanaprojektet är en riktigt spännande bok med sympatiska huvudpersoner. Eftersom det är en direkt fortsättning på första boken går det snabbt att komma in i handlingen och jag blir direkt engagerad i både mördarjakten och de olika skurkarnas bekymmer. Man bör nog ha läst Vredens tid innan för att det ska vara begripligt – författaren återberättar så gott som ingenting av den tidigare boken så det kan nog vara svårt att komma in i historien annars. 

När jag läste ut Vredens tid var jag tveksamt positiv, sammanfattningsvis tyckte jag den var bra och spännande men inte fantastisk. Nirvanaprojektet gillade jag däremot från start. Jag vet inte om det var för att jag redan var engagerad i personerna från förra boken, eller om Nirvanaprojektet helt enkelt är rappare och mer spännande än Vredens tid, men efter att ha läst två böcker ser jag fram emot den tredje delen och rekommenderar serien till alla som gillar spänningsromaner.

Nirvanaprojektet (Bokus) Nirvanaprojektet (Adlibris) Massolit Förlag

Läs även andra bloggares åsikt (via bloggar.se) om: ,

Tack till förlagen för recensionsex!

Annonser

2 svar

  1. Den ahr jag precis bloggat om, jag gillade den ocksa och langtar efter trean!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: