Karriär och köksbesvär

Karriär och köksbesvär av Sophie Kinsella handlar om den överambitiösa kvinnliga advokaten Samantha som plötsligt visar sig ha begått ett misstag. I full panik flyr hon ut på engelska landsbygden och tar jobb som hushållerska. Problemet är bara att Samantha så ovan vid hushållsarbete att hon inte ens kan koka ägg!

Det här är ganska typisk chick-lit, en ung tjej i karriären som får problem, en attraktiv ungkarl i faggorna, vänskap som lösningen på livskriser, men i mitt tycke riktigt bra skrivet. Jag tycker väldigt mycket om de av Kinsellas böcker som jag läst, till skillnad från en del andra chick-lit-författare så har hon huvudpersoner jag kan relatera till engagera mig i. När Samantha sitter ensam på sin födelsedag eftersom både hon och hennes familj är alldeles för upptagna med att göra karriär blev jag riktigt ledsen och jag skrattade gott åt de många dråpliga situationer Samanthas impulsiva beslut att bli hushållerska landar henne i.

Sammanfattningsvis en riktigt rolig och engagerande roman.

 

Läs även andra bloggares åsikt (via bloggar.se) om: , ,
Annonser

Ett svar

  1. […] av Herta Müller I vargars följe av Stef Penney Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelsson Karriär & köksbesvär av Sophie Kinsella Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren Lyckan är en sällsam fågel […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: