Lyckan, kärleken och meningen med livet

För några år sedan var Elisabeth Gilbert väldigt olycklig. Hon var gift med en underbar man, hade ett bra jobb och de planerade att skaffa barn tillsammans, men det enda Gilbert kände vid tanken på att få barn var panik. Hon var definitivt inte redo att slå sig till ro. Detta ledde så småningom till en infekterad skilsmässa, ett nytt oöverlagt och dödsdömt förhållande, och, till slut, till beslutet att göra en resa till Italien, Indien och Indonesien och tillbringa 3 månader i varje land för att försöka återfinna balansen i livet.

Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elisabeth Gilbert är en väldigt rolig och insiktsfull bok om den nio månader långa resa Gilbert gjorde och de människor hon träffade. Varje etapp förde med sig sina egna utmaningar och glädjeämnen, allt skildrat med humor och rak uppriktighet. Tilltalet är direkt och trots att vi är diametralt olika, hon och jag, så blir jag berörd av hennes berättelse.

Man kan läsa Lyckan, kärleken och meningen med livet som en ren reseskildring eller så kan man uppmärksamma hennes andliga resa, från tröstätande i Italien till rofylld närvaro på Bali. Gilbert växte mycket som människa under resans gång och hon delar generöst med sig av sina insikter. Det är ändå som reseskildring boken fungerar bäst och Gilberts beskrivning av de platser hon besöker och framför allt de människor hon träffar på är väldigt roliga och intressanta.

 

Läs även andra bloggares åsikt (via bloggar.se) om:
Annonser

2 svar

  1. […] Precious av Sapphire. Nya ettan på Bokustoppen och just nu filmaktuell. En mycket gripande bok. […]

  2. […] som vapen Snabba Cash Precious Äppeldalen av Deborah Smith Syskonkärlek av Sheila O’Flanagan Utan ett ord av Linwood […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: