The Looking Glass Wars

Man har alltid sagt att Alice i Underlandet är en saga berättad för Alice Lidell av Charles Dodgson. Enligt Frank Beddors ungdomsbok The Looking Glass Wars är det tvärt om. Alyss Heart, krigsflykting från Underlandet, berättade sin historia för Charles Dodgson och han förvrängde den till oigenkänlighet i sin bok Alice i Underlandet. Nu för första gången kan man läsa den verkliga historien om vad som egentligen hände med Alyss Heart, hennes onda faster Redd och alla andra invånare i Underlandet.

Frank Beddor har skrivit en spännande fantasy-bok där han tar de välkända figurerna och en del av händelserna och platserna från Lewis Carrolls Alice i Underlandet och Spegellandet och tolkar om dem i ljuset av ett inbördeskrig i Underlandet. Det är något för barnsligt skrivet för mig, mitt i alla blodiga uppgörelser, men passar säkert bättre för målgruppen: tonåringar som är ute efter en spännande och snabbläst fantasy.  Man bör nog ha läst originalet först för att förstå meningen med vissa saker, men det mesta förklaras efter hand.

The Looking Glass Wars är första delen i en triologi. Förutom detta finns även tecknade berättelser om samma personer.

Annonser

Ett svar

  1. […] The Looking Glass Wars, en alternativversion av Alice i Underlandet där allt är på blodigt allvar! Målgruppen är tonåringar och man bör nog ha läst originalet först. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: