Tematrio – Astrid

Veckans tematrio hos Lyran handlar om allas våran Astrid.

Berätta om tre böcker/serier/figurer/filmer ur Astrid Lindgrens värld som ni tycker extra mycket om.

Personligen är jag lite uttjatad på Astrid Lindgren, det känns ibland som om hon är den enda barnboksförfattare som räknas och jag är själv totalt ointresserad av att läsa hennes böcker. Jag har iofs läst de flesta som barn, så det kanske är därför. Det jag uppskattar hos Astrid Lindgren är inte romanerna (även om jag naturligtvis som en god förälder ser till att mina barn har tillgång till dem), utan sagorna, framför allt de sagor som har med döden och livet efter döden att göra. Det är på något sätt tröstande att ha ett Nangijala eller Sunnanäng att se fram emot när livet är slut.

  1. I Skymningslandet handlar om Göran som är sängliggande med ont i sitt ben och inte kan gå. Men när herr Liljonkvast hämtar honom på kvällarna kan de flyga runt i Stockholm och se allt det fina.
  2. Ingen rövare finns i skogen om pojken som kommer på besök till dockskåpet där det faktiskt finns rövare i skogen och om hur han och dockskåpsdockan Mimmi lyckas lura rövarna.
  3. Sunnanäng om det fattiga, svältande barnen som hittar sitt eget paradis bakom en mur, där de får mat att äta och en familj som bryr sig om dem, men varje kväll måste de återvända till den elake bonden de är inackorderade hos. Eller måste de det?

Ett svar

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Paula, Paula. Paula said: Nytt pÃ¥ bloggen: Tematrio – Astrid http://bit.ly/1iQ49n […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: