Recension: Luftslott

Titel: Luftslott

Författare: Sheila O’Flanagan

Handling: Carey Browne tror egentligen inte på kärlek vid första ögonkastet, och första intrycket av Ben Russell är inte så bra. Men sen hamnar de brevid varandra i flygplanet och fem dagar senare är de gifta. Deras familjer och vänner blir chockade och den allmänna meningen är att det kommer ta slut lika fort som det började. Ska deras kärlek klara prövningen?

Varför läste jag boken nu: Jag läste en annan av Sheila O’Flanagans böcker tidigare i år och tyckte den var helt ok. Luftslott har legat i topp på Bokus pockettopplista under juli och det passade bra att läsa den nu.

Min åsikt: Det här är äkta chic-lit och enbart romantiskt. O’Flanagan nosar på andra relationsproblem, men fokus är hela tiden på Carey och Bens kärleksproblem. Det är en nog så trevlig romans, men efter ungefär halva boken är stämningen borta och när slutet kommer känns kärlekshistorien ganska ointressant. Jag hade hellre läst mer om hur de klarade sig utan varandra, och utan andra kärleksintressen, än vad som mest känns som ett obligatoriskt lyckligt slut. Det enda som höll spänningen uppe var att det in i det sista var osäkert om det lyckliga slutet skulle betyda Carey och Ben, eller om det skulle bli med andra partners.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: