Recension: Hungerspelen

Titel: Hungerspelen

Författare: Suzanne Collins

Handling: Det här är första boken i en ny framtidsserie, som utspelar sig efter att miljöförstöring och global uppvärmning slagit ut vårt nuvarande samhälle. Katniss lever i ett fattigt distrikt i en totalitär stat. Varje år arrangeras Hungerspelen, där två ungdomar från varje distrikt deltar. Det är en extrem form av Expedition Robinsson, där en ensam överlevande vinner. Katniss utmaning är inte bara att överleva, utan även hur hon ska bete sig mot sina medtävlande? Kan man vara vän med någon man kommer tvingas döda?

Varför läste jag boken nu: Jag har hört mycket gott om Hungerspelen på olika bokforum och bokbloggar. Den kom ut i pocket nu i juni.

Min åsikt: Det här var en jättebra bok! Jag är alltid skeptisk mot hypade böcker, men Hungerspelen levde upp till förväntningarna. Katniss är en trovärdig och sympatisk hjältinna och boken är väldigt spännande. Författaren lyckas använda en ganska formelbunden genre för att göra något nytt och eget och resultatet är en hit! Från början i Katniss by, med de speciella traditioner och regler som gäller där, till den totala utsattheten på tävlingsarenan, håller författaren läsaren i ett fast grepp av spänning och sympati. Jag ser fram emot nästa bok i serien.

Annonser

3 svar

  1. Vad heter de andra böckerna i hungerspelen på svenska?

  2. […] urval andra bokbloggar som skrivit om Hungerspelen är Paulas Bokblog,  Bokhora, Böcker med mera, och Unga […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: