Skräp av Mattias Hagberg

Har du någon gång undrat vad som händer med skräpet du kastar? I Skräp av Mattias Hagberg får man följa författarens resa för att upptäcka vad som händer med det han och hans familj gör sig av med, vare sig skräpet försvinner ner i soppåsen eller spolas ut i toaletten.

Jag har varit nyfiken på den här boken ett tag och nu när den kom i pocket såg jag till att snabbt få tag på den. Tyvärr hade jag för stora förhoppningar. Författaren börjar boken helt ovetande om vad som händer med det skräp han och hans familj gör sig av med, och jag har svårt att förstå hur man kan vara så omedveten om de miljöproblem skräpet ställer till. En del av det han gör för att försöka hitta svaren är  väldigt roande (t.ex. att spara alla familjens sopor för att försöka ta reda på hur mycket de gör sig av med), men mycket blir också väldigt ytligt eftersom författaren är så okunnig om sitt ämne att allt han upptäcker är sånt jag redan visste.

Sammantaget: en bra bok om man är helt ovetande om vad som händer med skräpet efter att det lämnat huset, men inte för den som redan kan något.

Annonser

Ett svar

  1. […] Road Blodröd våg Den mörka ängeln Living dead in Dallas Club Dead Skräp Young wives Hungerspelen Lärarinnan i Villette Caves of Steel Extras Julius Caesar Glasbruket […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: