Spellmans arkiv av Lisa Lutz

Spellmans arkiv

Spellmans arkiv

Isabel Spellman har inte haft någon vanlig barndom. Hennes föräldrar har en privatdetektivbyrå och det var självklart att hon skulle hjälpa till vid behov – och att de har rätt att spionera på hennes privatliv om de får lust. Izzy kämpar för sitt oberoende, men nu är hennes lillasyster Rae borta och hon tvingas tänka igenom sitt liv för att hitta någon ledtråd till vem som kan ha gjort det och var systern kan vara nu.

Det här är en fartfylld historia i samma anda som Janet Evanovichs Stephanie Plum historier. Roligt och träffsäkert om hur det är att försöka stå på egna ben när man vet att föräldrarna lägger sig i allt man gör och om att försöka vara en god förebild för sin lillasyster trots att allt man själv gör är sånt man vill att hon inte ska göra. Izzy är en sympatisk person som gjort en del dåliga val tidigare men som nu försöker leva upp till sin systers beundran trots omgivningens misstro. Jag tyckte boken var väldigt trevlig och kommer hålla utkik efter uppföljaren.

Annonser

Ett svar

  1. […] Pamuk Fladdermusmannen av Jo Nesbø Sommardöden av Mons Kallentoft Ett halvt liv av V.S.Naipaul Spellmans arkiv av Lisa Lutz Katt bland duvor av Agatha Christie Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: