Änglarösten av Arnaldur Indridason

Änglarösten

Änglarösten

Änglarösten är den tredje boken på svenska om Erlandur och hans kollegor vid den isländska polisen. Här är den en dörrvaktmästare på ett av Reykjaviks fina hotell som hittas mördad i den källarskrubb han gjort till sitt hem.

Av någon anledning har det blivit så att jag läser Indridasons böcker i bakvänd ordning (senaste först), och även om det inte är något problem (historierna är fristående) så är det roligt få veta mer om Erlandurs liv och historia.  Den här boken fokuserar mycket på förhållandet mellan barn och föräldrar. Erlandur minns sin försvunna lillebror och hur han själv i sin tur övergav sina barn när han skiljde sig från deras mor, den mördade var ett underbarn med änglaröst tills han kom i målbrottet, en annan liten pojke ligger på sjukhus efter att ha blivit svårt misshandlad och polisen misstänker att det är hans pappa som gjort det. Tonen i boken är filosofisk och eftertänksam och historien utvecklar sig långsamt. Jag tycker det är riktigt bra!

Ett svar

  1. […] av Mary Ann Shaffer Nattfåk av Johan Theorin Frukost på Tiffanys av Truman Capote Änglarösten av Arnaldur Indridason Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith The Snow Queen av Mercedes […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: