Fladdermusmannen av Jo Nesbø

Fladdermusmannen är den första boken om Harry Hole av Jo Nesbø.  Harry skickas till Australien för att assistera den lokala polisen att hitta den person som mördat en norsk kvinna som bor och arbetar i Sidney. Hans partner är Andrew Kensington, en aboriginpolis med ett stökigt förflutet. Andrews kontakter hjälper Harry att komma i kontakt med ett antal färgstarka personligheter och Nesbø passar på att flika in en del av Australiens historia och aboriginlegender. 

Jag gillar verkligen Nesbøs böcker. Det här är den tredje jag läst (tidigare Snömannen och Djävulsstjärnan) och även om de är lite makabra, något som de flesta moderna deckare verkar vara, så är de också väldigt bra komponerade. Harry Hole är något av en anti-hjälte, alkoholist och slagkämpe, men jag tycker ändå bra om honom. Han har den drivkraft efter att skipa rättvisa för mordoffret som alla bra litterära deckarhjältar har.

Annonser

Ett svar

  1. […] namn är Röd av Orhan Pamuk Fladdermusmannen av Jo Nesbø Sommardöden av Mons Kallentoft Ett halvt liv av V.S.Naipaul Spellmans arkiv av Lisa […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: