Till skogs av Tana French

När Adam Ryan är 12 år gammal försvinner hans två bästa vänner, och han själv hittas i skogen svårt chockad. Tjugo år senare försvinner en flicka från samma område, och det är Ryan som är den polis som utreder fallet. Ingen mer än hans närmaste medarbetare och bästa kompis vet vem han egentligen är och att han kommer från samma by som det försvunna barnet, och för att kunna fortsätta med utredningen måste de hålla det hemligt. Under utredningens gång börjar Ryan minnas saker från dagen hans kompisar försvann; kan det vara samma gärningsman?

Boken var spännande och snabbläst. Ryan och hans kompis Cassie är sympatiska och intressanta personer. Det är lätt att känna med Ryan när han plågas av otäcka minnen. Mysteriet är tillfredställande tillkrånglat utan att vara alltför otroligt.

Det enda negativa är de kvarstående frågetecknen runt Ryans kompisars försvinnande eftersom det var för att få det mysteriet uppklarat som jag började läsa boken. Förhoppningsvis skriver författaren fler böcker så allt så småningom blir förklarat.

Annonser

Ett svar

  1. […] Tana French har skrivit Till skogs, en av de bästa deckare jag läst hittills i år. Jag recenserade Till Skogs i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: