Vargtimmen av Denise Mina

Paddy Meehan jobbar som nattreporter på en lokaltidning i Glasgow 1984. Jobbet består av att åka runt hela nätterna till alla platser polisen kallas till, för att försöka skrapa ihop några nyheter att skriva om i tidningen. En natt följer hon efter polisen till ett tjusigt hus i stadens finare kvarter. En man öppnar dörren och bakom honom skymtar en nerblodad kvinna. Mannen lyckas övertala polisen att det inte är någon fara så de ger sig iväg därifrån. Nästa morgon hittas kvinnan död…

Paddy har dåligt samvete för att hon lämnade kvinnan ensam med sin mördare, men hon har svårt att få gehör för detta bland polisen, som inte vill erkänna att deras egna begått ett misstag. Med stöd från tidningens nye chefredaktör, som hotar säga upp hela redaktionen, påbörjar hon en egen utredning.

Jag har hört att andra som läser Denise Minas böcker tycker illa om Paddy, men jag gillar henne. Hon är tjock, har dålig sjävkänsla och kan vara väldigt elak om hon blir retad, men hon är också smart, ambitiös och driftig. Hon drivs av ett rättspatos som gör att hon fortsätter sin utredning även efter att hon själv blir hotad och det gör att jag hejar på henne genom hela boken.

Glasgow är i Minas böcker en otäck stad, med hög arbetslöshet, stor fattigdom och många våldsbrott. Konflikten mellan katoliker och protestanter finns alltid i bakgrunden. Man får inte så stor lust att åka dit på riktigt, men jag återvänder gärna via Denise Minas nästa bok!

Annonser

Ett svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: