Nästan död man av Åke Edwardson

Åke Edwardsons nionde bok om Erik Winter och de andra poliserna i Göteborg är ganska dyster. Winter har fruktansvärda huvudvärksanfall, något som gör honom lättirriterad och bitsk mot sin familj. Hans äktenskap är inte det enda med problem; jag tror inte det fanns någon av poliserna som inte upplevde slitningar i sina förhållanden i den här boken; alla irriterar sig på alla, ingen är riktigt glad.

Intrigen handlar om att hitta förbindelser mellan ett 30 år gammalt försvinnande, en övergiven bil på Älvsborgsbron och ett brutalt mord i ett parkeringshus. Winters instabila humör får honom att gå hårt fram bland offer och misstänkt för att få fram sanningen.

Boken var inte dålig. Historien flöt på bra och det var spännande och intressant. Den som sänker betyget är Winters irrationella beteende och det faktum att det inte fanns några riktigt sympatiska personer i boken. Detta är den fjärde Winter-boken jag läst och även om alla varit bra,  så har de egentligen inte gett någon större mersmak, så jag kommer antagligen inte läsa fler böcker i den här serien.

Ett svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: