Bokustoppen Februari

Skönlitteratur – pocketböcker Februari 2009
Här är de svenska pocketböcker inom skönlitteratur som sålde bäst föregående månad:  

 1. Låt den rätte komma in av Ajvide Lindqvist, John
  • Bioaktuell! När det ofattbara kommer till Blackeberg är det först ingen som märker något. Det är senhöst 1981 och livet i förorten pågår som vanligt. Men när kroppen av en tonårig pojke, tömd på blod, hittas i närliggande Vällingby börjar rykten om ritualmord sprida sig, inte minst på löpsedlarna.
    
 2. Snömannen av Nesbø, Jo
  • Det är november och vintern har kommit till Oslo. En liten pojke tittar ut genom fönstret på en snögubbe som någon gjort i trädgården. Varför ser den så otäck ut och varför stirrar den upp på honom i stället för ut mot gatan? Nästa morgon är pojkens mamma borta och runt snögubbens hals sitter en halsduk…
    
 3. Innan jag dör av Downham, Jenny
  • Sextonåriga Tessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under de månader hon har kvar? Hon har ju så mycket som hon inte har hunnit med. Så hon gör upp en lista över saker hon vill göra och uppleva innan hon dör.
     
 4. Vi, de drunknade av Jensen, Carsten
  • Havet och människan är huvudpersonerna i denna makalösa krönika om den lilla staden Marstal med den stora flottan. Det är ”vi”, stadens invånare, som berättar och läsaren får lära känna många av dem.
    
 5. I djävulens sällskap av Robinson, Peter
  • En rullstolsburen kvinna hittas mördad vid havet och Annie Cabbot kopplas in på fallet. Samtidigt upptäcks en ung flicka, Hayley Daniels, våldtagen och dödad i Eastvales mörka gränder. Överkommissarie Banks och hans team börjar nysta upp en härva och hittar snabbt ett flertal misstänkta. Cabbot däremot kör fast direkt – tills hon får ett genombrott som leder utredningen i en chockerande riktning.
    
 6. Luftslottet som sprängdes av Larsson, Stieg
  • Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som är allvarligt skadad sedan Salander huggit honom med en yxa. Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade.
     
 7. Den jag ville ha av O’Flanagan, Sheila
  • Det här är berättelsen om de två vännerna Darcy och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darcys pojkvän. Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcy.
    
 8. Tröstaren av Wahlberg, Karin
  • Det är fredagsnatt och en kvinna går i djupa tankar längs med kyrkogården i det fridfulla Oskarshamn. Plötsligt hör hon hur någon jämrar sig inne bland gravstenarna. När hon försöker kalla på hjälp tornar en gestalt upp sig framför henne. Hon känner en brännande smärta i magtrakten, sedan blir allt svart.
     
 9. Flickan som lekte med elden av Larsson, Stieg
  • I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. En rad dramatiska händelser får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla.
    
 10. Innan döden kom av George, Elizabeth
  • Det brutala och oförklarliga mordet på Thomas Lynleys hustru har chockerat New Scotland Yard, och det visar sig att det var en tolvårig pojke som avlossade skottet. Vem är han? Och varför gjorde han det?
    

Fyra nya böcker denna månad, tre deckare och en chick-lit. Dessutom har jag tre böcker kvar att läsa från förra månaden.

Flickan som lekte med elden har jag redan läst när den kom i pocket första gången hösten 2007 . Jag har läst och gillat alla böckerna i Milleniumserien och tycker det är tråkigt att det inte kommer fler. Kanske dags för omläsning?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: