Bokhoras bokenkät

Borta på www.bokhora.se hittade jag en enkät om böcker:

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)? Jag försöker vänta tills böckerna kommer i pocket. De ryms bättre i bokhyllan, kostar mycket mindre och känns mindre dramatiskt att göra sig av med. Det finns så mycket bra böcker att läsa att det inte gör mig så mycket att behöva vänta på pocketutgåvan.

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan? Agatha Christie (78 st) och Mercedes Lackey (31 st). Det finns andra författare jag har många titlar av, men inte lika många som av dessa två författare.

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg? Jag letar hela tiden runt efter spännande böcker, både i tidningar, bloggar och topplistor. Jag minns inte vilken som var den senaste boken, men jag håller just nu på att läsa ”Illiaden” (parallellt med andra böcker), efter inspiration från en amerikansk bokblogg, och jag är tycker den är lika bra som hon gjorde.

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande? Ett av mina barn fick en av böckerna i LasseMajas detektivbyrå-serien senast vi var och handlade, något som torkade tårarna av besvikelse över att de egna pengarna inte räckte till så många leksaker som han hade tänkt.  

5. Har du några biblioteksreservationer just nu? Nej.

6. Vilken bok/böcker läser du just nu? Flera stycken: Den femte sanningen (D.Lessing), Illiaden (Homeros), Nästan död man (Å.Edvardson), och säkert ett par till. Jag påbörjar ofta ett antal böcker parallellt, men när jag närmar mig mitten av en bok brukar jag fokusera helt på den tills den är utläst, eller ge upp och ställa tillbaka den i hyllan 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: