Läsutmaning: Deckare jorden runt

Lyran har i några år bjudit oss på resor jorden runt med vanliga romaner, men det finns ju många internationella deckarförfattare också och om man dessutom räknar med de vanliga amerikanska, engelska och svenska författare som väljer att låta sina böcker utspelas på exotiska platser så finns det material till ett antal jorden runt resor. Målet med denna utmaning är att hålla koll på vilka länder de deckare man läser utspelar sig i och försöka besöka så många länder som möjligt under 2011.

Regler:

  • Läsutmaningen löper från 1 januari 2011 till 31 december 2011.
  • Man kan anmäla sig när som helst under utmaningens gång.
  • Alla format är tillåtna: pappersböcker, e-böcker, ljudböcker, tecknade serieböcker. Bara deckare och spänningsromaner är tillåtna.
  • Omläsning är ok, så länge omläsningen sker under 2011
  • Varje deltagare bestämmer själv hur många böcker hon/han vill läsa. Minimum är tre böcker från olika länder, helst olika världsdelar.
  • Lista gärna vilka böcker du tänkt läsa. Glöm inte att ange vilket land boken ska räknas till.
  • Det är ok att ändra sin lista under utmaningens gång.
  • För att anmäla sig skriv ett inlägg på din egen blogg där du berättar om utmaningen och vilka böcker du tänker läsa. Kom sedan tillbaka hit och skriv en kommentar som länkar till ditt blogginlägg.
  • Den som inte har någon egen blogg men vill vara med ändå kan delta via kommentarsfältet. Deltagare utan egen blogg som vill publicera sina recensioner som gästposter på den här bloggen kan maila dem till bokpaula[at]yahoo[dot]com .

Jag återkommer med min egen lista och lite förslag på andra internationella deckare i en annan bloggpost

6 svar

  1. […] Deckare jorden runt  […]

  2. Jag hänger på!

    Återkommer med min lista inom kort.

  3. Detta verkar vara en utmaning som jag kommer att gilla. Jag ska fila på en egen lista.
    /Sara

  4. Hur har jag kunnat missa denna utmaning? Denna låter intressant. Ska se om jag kan skramla ihop några av mina olästa deckare 🙂

  5. […] Part 1 of 8 Barn 44 ingår i läsutmaningen: Deckare jorden runt som ni kan läsa mer om på Paulas blogg. Intressant? var pusha_url = "http://alkb.se/barn-44-av-tom-rob-smith"; var pusha_titel = […]

Lämna en kommentar